Peregrine Falcons. Fågelns beteende i naturen

Peregrine Falcons är en av de mest kraftfulla fåglarna i naturen. Vad är hemligheten med deras styrka och beteende? Detta är inte bara en smart jägare utan också den snabbaste fågeln på vår planet: han kan utveckla otrolig hastighet på toppen!

Enligt den vetenskapliga klassificeringen hör peregrina falkar till falkfamiljen. Kroppslängden på detta kraftfulla rovdjur når 50 centimeter. Vikten av en vuxen peregrinfalk varierar från 600 gram till 1300 gram. En fågel med namnet peregrinfalk har utmärkta kraftfulla muskler, starka bröst. Svansen i slutet har ett trubbigt snitt. Peregrine Falcons har väldigt långa vingar, deras vingstång når 120 centimeter! Dessa fåglar är ägare till en stark näbb, även om den vid första anblicken inte ser enastående ut.

Det är värt att säga ett separat ord om klorna på det här fjädernade rovdjuret: under en snabb flygning och attackera ett byte slår klorna på en vandrare Falcon med otrolig kraft rov och bokstavligen bryter det öppet. Förresten, hastigheten som en peregrine Falcon kan utveckla når 322 km / h! Ingen levande varelse på jorden kan ta handflatan i denna fråga från den peregrina falken.

Peregrine Falcon (Falco peregrinus).

Färgen på de fågelfalkarna märks inte för. Den övre delen av kroppen är målad i gråaktiga nyanser, utspädd med streck i hela kroppen. Magregionen har en lättare nyans (från rödaktig till vit). Tassarna och näbben samt fågelns ögonlock är naturligt gula.

Lyssna på den ryggfalkens röst

//animalreader.ru/wp-content/uploads/2015/06/Sapsan-golos-sapsanamuzofon.com_.mp3

Peregrina falkar lever i olika delar av planeten. De finns i Nordamerika, Afrika, Eurasien. Ibland lever peregrina falkar på öar belägna nära Australien. Det finns bestånd av dessa fåglar i Madagaskar.

Peregrine Falcon letar efter byte.

Favoritbiotoper av vandrande falkar betraktas som skogstäppar, tundra, steniga stränder, skogtundra, savann. Ofta observeras peregrina falkar i närheten av bosättningar: från små städer till enorma megaciteter. De kan emellertid inte hittas i torra öknar och täta skogar. Under vintersäsongen föredrar vandrande falkar att flytta till söder.

I livets väg är alla peregrina falkar ensamma. Parvis kan du se dem bara under avelsäsongen. Det bildade paret av fågelfalkar är så avundsjuk på sitt "privata" territorium att det kan tvinga sig bort från det inte bara sina släktingar, utan också andra fåglar som bestämde sig för att bosätta sig i närheten. Så kråkor och örnar blir ofta oönskade grannar. Det finns emellertid kategorier av fåglar som lokaliserar sina bo nära "familjens hem" av peregrina falkar, dessa inkluderar svanar, gäss och gäss. Hur är de inte rädda för att bli en grindfalkmiddag, frågar du? Mycket enkelt: peregrina falkar jagar inte i närheten av boet. Därför ordnar sig resursfulla gässvanar framgångsrikt så att de lyckas: de kan vara lugna att ingen vågar närma sig sina avkommor, med vetskap om att en familj av peregrina falkar bor i närheten.

Flyg för den vandrande falken.

Vem söker de vandrande falkarna? Sådana fåglar som sandpipers, duvor och måsar anses vara deras favoritbyte. Men ibland omfattar spänningen så kraftfulla jägare att de lätt attackerar hägrar, ankor, gäss, och det spelar ingen roll att bytet är flera gånger hårdare än jägaren själv - för en grindfalk är detta inte en barriär!

Flyghastigheten för peregrina falkar, registrerade av forskare, är högst 110 km / h. Men pikens hastighet (ett snabbt fall från en höjd), som nämnts ovan, gör peregrine falken till den snabbaste varelsen i världen.

Antennstrid av peregrina falkar.

Under häcksäsongen, som inträffar under vårmånaderna, bildar peregrina falkar par. Förresten, ett par av dessa fåglar bildas en gång för livet. En kvinnlig mjölkfalk lägger högst 5 ägg. De har en brunaktig nyans. Kycklingarna som dök upp efter en månad växer snabbt och växer ut.

Antalet fågelfalkar beror inte mycket på det naturliga urvalet, eftersom dessa fåglar har mycket få fiender. Såvida inte de större fåglarna vill smaka den peregrina falkenköttet, men ...

Äggläggning av peregrina falkar.

Det finns emellertid en fångst: den peregrina falkpopulationen skadar människor. Hur? Orsaken är bekämpningsmedel som sprutas i åkrarna. Dessa kemikalier samlas i kroppen hos mindre fåglar som äter fältinsekter. Sedan, som ett resultat av jakten, kommer detta gift in i den peregrina falkens kropp, förstör dess ämnesomsättning och utövar en skadlig effekt på avkomman.

Lämna Din Kommentar